Als ontwerper en onderzoeker ben ik gefascineerd door kleur en patronen. Zwevend in een universum van kleur, bestudeer ik graag het eindeloze scala aan mogelijkheden en combinaties waarin ze verschijnen of kunnen worden georganiseerd. 

Opgeleid als Grafisch Ontwerper (Gerrit Rietveld Academie, 2001) en docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Willem de Kooning Academie, 2012) heeft mijn studio zich ontwikkeld als interdisciplinaire praktijk waarin ontwerp en educatie hand in hand gaan. Als docent ben ik sinds 2012 werkzaam aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, daarnaast geef ik verschillende workshops over kleur.

Mijn studio fungeert als een onderzoeksruimte waarin experimenten en proeven uitgevoerd worden.

Kleurstudie in zijdepapier / 2021

Het ontwikkelen van experimentele kijk-oefeningen dienen om het zien van kleur te versterken en de subjectieve kleurbeleving te onthullen. Hiervoor ontwerp ik opdrachten, werk-sessies en momenten van uitwisseling die als onderzoeksmethode worden ingezet. Hand & Hoofd speelt een leidende rol in deze werkwijze. Zo onderzoek ik met participanten hoe associatie en poĆ«zie ingezet kan worden om de kleurervaring te verbeelden en vast te leggen.

Ik ontwerp en begeleid interactieve onderzoekssessies waarin de participant wordt uitgedaagd en getraind in het zien van kleur. Dit gezamenlijk proces van experiment, dialoog en notitie maakt dat de zoektocht tevens het delen van kennis mogelijk maakt. Daarnaast organiseer ik laboratorium sessies waar meerdere experts bij betrokken zijn om kennis te ontwikkelen middels het uitvoeren van een tastbaar experiment.

Zinecamp / workshop / 2019

In mijn autonome kleur en materiaal experimenten is het maakproces leidend. Deze visuele onderzoeksmethode stelt mij in staat om de inzichten en theorie te onderzoeken met mijn handen en deze te vertalen naar visueel werk.

Kleurstudie in textiel #56 / 2021
Kleurstudie in papier #186 / 2021